Geslaagd Toernooi 2013

Winnaars badminton toernooi 2013Op zaterdag 20 april heeft het jaarlijkse toernooi van badminton vereniging de Plûmkejeiers uit St.Nyk plaatsgevonden in de Doniahal.

Bij de 36 deelnemers, 18 heren en 18 dames, in leeftijd variërend van 13 jaar t/m 70+ !!, waren ook 14 introducés aanwezig.

Na het spelen van 6 partijen van 12 minuten speeltijd konden de punten geteld worden: een fluitje van een cent met een goed computerprogramma van Romke Agricola die ook via hetzelfde programma de indeling van de spelers verzorgde.

Bij de dames hadden Jitske de Boer en Dora Wijnja al hun 6 partijen gewonnen.

Bij de heren hadden Peter Brinksma, Arjan Bijlsma (introducé) en Theunis van der Molen ieder 5 partijen gewonnen. Op basis van een beter puntensaldo gingen Peter en Arjan over naar de finale waarin zij speelden met respectievelijk Jitske en Dora.

De finalepartij gaf een boeiende wedstrijd met vele fraaie rally’s, die de handen op elkaar bracht van de andere spelers en het publiek op de tribune en werd gewonnen door Arjan en Dora met 31-24.

In de kantine van de Doniahal werden daarna onder een drankje en een hapje de Friese prijzen (wijn-kaas en worst) uitgereikt door de voor de finale uitgeschakelde Theunis van der Molen.

Op de foto de prijswinnaars van links naar rechts. Peter 2e, Dora 1e Jitske 2e en Arjan 1e prijs.

Bekijk hier alle foto's van het toernooi.

De aanwezige kinderen hebben zich tussen de partijen door kunnen vermaken met een luchtkussen en hebben even kunnen badmintonnen met echte rackets en een echt net in het midden. Na afloop veranderde de zaal in een grote ravotzaal met klimtouwen.

Een ieder heeft zich op zijn/haar wijze kunnen vermaken, waardoor het toernooi zeer goed geslaagd is.

Dit seizoen is bijna afgelopen maar mocht u zin hebben kom dan na de Sint Nykster Merke eens langs op de maandagavond of de woensdagochtend.

Klik op de afbeelding om de uitslag in een PDF bestand te bekijken.

Uitslag Toernooi 2013