Nieuws

8
apr

Uitslag Toernooi 2024

Badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nicolaasga pakt het jaarlijkse badmintoernooi groots aan. Voor de editie van zaterdag 6 april 2024 in de Doniahal werden naast eigen leden en introducés ook leden van andere badmintonverenigingen uitgenodigd. Zodoende waren ook spelers uit Joure, Workum, Bolsward en Balk present. Veertig ervaren en minder ervaren badmintonspelers speelden met elkaar voor de winst.

Voor De Plûmkejeiers is het toernooi al jaren een speelse manier om introducés kennis te laten maken met de sport en nieuwe leden te werven. Door dit jaar ook andere verenigingen uit te nodigen, hoopte de organisatie op een grotere competitie, meer verscheidenheid in het spel en het allerbelangrijkste: meer bekendheid voor de sport. Want badminton is meer dan alleen campingsport en dat was te proeven tijdens het toernooi.

“Badminton is in tige tagonklike sport en dat wol we mei dit toernooi sjen litte. Jo hoege gjin bodybuilder of topsporter te wêzen om mei te dwaan. Dochs fereasket de sport, as jo it goed spylje wolle, úteinlik wol een bepaalde fitness, spierkontrôle en spyltaktyk. Troch betûfte en minder betûfte spilers en jong en âld byinoar te setten krije jo in mingde groep dy't mei en fan elkoar leart”, vertelt Theunis van der Molen, die het toernooi samen met Martin Boonstra en Romke Agricola organiseerde.

Nadat er tien zinderende badmintonrondes werden gespeeld door alle deelnemers, moesten Janita Hoekstra uit Tjerkgaast en Remco Wolters uit Joure het in de finale opnemen tegen Ilse Lolkema uit Sint Nyk en Johan Markus uit Joure. Janita en Remco pakten uiteindelijk met een stand van 28-22 de winst en lieten hun tegenstanders als tweede achter zich. Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn tijdens het toernooi door Menno Dijkstra.

Denk ja na het lezen van dit artikel, dat badmintonnen lijkt mij ook wel leuk? Kom dan gerust langs op de maandagavond vanaf 20.00 uur om mee te spelen. We spelen dit seizoen nog tot eind mei.

1e Prijswinnaars Remco en Janita: 2e Prijswinnaars Johan en Ilse:
Remco en Janita Johan en Ilse

Bekijk hier de volledige uitslag, klik op de afbeelding  om de volledige uitslag te bekijken in een PDF bestand.

Uitslag 2024

10
mrt

Uitnodiging Toernooi 2024

Logo plumkejeiers

Badmintonvereniging de Plûmkejeiers organiseert op

zaterdag 6 april 2024
16:00 - 20:30 uur

een badmintontoernooi voor leden, introducés en andere badmintonspelers in de Doniahal.

De kosten zijn € 12,50 per persoon, dit is inclusief broodjes en warm hapje. (Ook voor personen die alleen mee eten)

Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar.

Voor zowel de heren als de dames zijn er leuke prijzen te winnen.

Je kunt je opgeven t/m vrijdag 29 maart.

Opgave is niet meer mogelijk.

Controleer a.u.b. of je aanmelding goed doorgekomen is. Bekijk hier de huidige lijst met aanmeldingen zoals deze bekend is bij de organisatie.

Het programma op zaterdag 6 april ziet er zo uit:

16:00 - 16:15 : Afrekenen € 12,50 p.p. (QR code betaalverzoek)
16:15 - 16:30 : Ontvangst en warming-up
16:30 - 17:45 : Eerste ronden
17:45 - 18:30 : Pauze met soep en broodjes
18:30 - 20:00 : De laatste ronden en FINALE
20:00 - 20:15 : Opruimen en douchen
20:15 - einde : Hapje, drankje, prijsuitreiking

We hopen op een goede opkomst en een gezellig en sportief toernooi.

Met vriendelijke groet,

De toernooiorganisatie:
Romke Agricola
Martin Boonstra
Theunis van der Molen

23
apr

Uitslag Toernooi 2023

Gistermiddag en avond organiseerde badmintonvereniging de Plûmkejeiers een gezellig toernooi met introducees in de Doniahal te St.Nyk. Het was een dag vol sportiviteit en gezelligheid waarbij 24 deelnemers met elkaar streden om mooie prijzen.
Om 16.00 uur werd gestart met welkomstwoord en een gezamenlijke warming-up, gevolgd door een korte uitleg.

De sfeer was fantastisch en iedereen was fanatiek. De wedstrijden werden zo ingedeeld dat er gelijkwaardige partijen ontstonden.

Rond 18.00 uur stond er heerlijke soep en broodjes klaar voor de deelnemers waarna nog een aantal wedstrijden moesten worden gespeeld.
Uiteindelijk stonden er vier spelers in de finale, twee mannen en twee vrouwen. De finalewedstrijd was bloedstollend en het niveau lag hoog. Het publiek werd getrakteerd op mooie rally's en knappe reddingen. Uiteindelijk waren er twee winnaars: één bij de mannen en één bij de vrouwen.
De prijsuitreiking was een feestelijke afsluiting van de dag. De winnaars werden in het zonnetje gezet en ontvingen mooie prijzen. Maar ook de verliezers uit de finale gingen niet met lege handen naar huis.
Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Dit vond plaats in de kantine.

Het was een geslaagde dag waarbij iedereen met een tevreden gevoel naar huis ging. De Plûmkejeiers kijken terug op een geslaagd toernooi en bedanken alle deelnemers voor hun sportieve inzet en gezelligheid.
Het badmintontoernooi met introducees was niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook voor de badmintonvereniging zelf. Het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en de sport te promoten. Volgend jaar komt er zeker weer een editie! Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn tijdens het toernooi.

Denk ja na het lezen van dit artikel, dat badmintonnen lijkt mij ook wel leuk? Kom dan gerust langs op de maandagavond vanaf 20.00 uur. Je speelt dan gratis mee tot het einde van dit seizoen. We spelen dit seizoen nog tot eind mei.

De prijzen werden als volgt verdeeld;

2e prijs dames: Yvonne Brinksma
2e prijs heren: Pieter Kraak

1e prijs dames: Lieneke van Kampen
1e prijs heren: Pieter Mandemaker

Bekijk hier de volledige uitslag, klik op de afbeelding om de volledige uitslag te bekijken in een PDF bestand.

Uitslag 2023

19
mrt

Uitnodiging Toernooi 2023

Logo plumkejeiers

Badmintonvereniging de Plûmkejeiers organiseert op

zaterdag 22 april 2023
16:00 - 20:30 uur

een badmintontoernooi voor leden en introducés in de Doniahal.

De kosten zijn € 10,- per persoon, dit is inclusief broodjes en warm hapje. (Ook voor personen die alleen mee eten)

Voor zowel de heren als de dames zijn er leuke prijzen te winnen.

Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar.

Je kunt je met of zonder introducé(s) opgeven t/m vrijdag 14 april door in de Sporthal het opgaveformulier in te vullen.

Dit formulier zullen we maandagavond en woensdagmorgen in de sporthal op tafel leggen.

Of klik hier om je direct op te geven.

Het programma op zaterdag 22 april ziet er zo uit:

16:00 - 16:15 : Afrekenen € 10,- p.p. (gepast a.u.b.)
16:15 - 16:30 : Ontvangst en warming-up
16:30 - 17:45 : Eerste ronden
17:45 - 18:30 : Pauze met een soepje en broodjes
18:30 - 20:00 : De laatste ronden en FINALE
20:00 - 20:15 : Opruimen en douchen
20:15 - einde : Hapje, drankje, prijsuitreiking

Bekijk hier de huidige lijst met aanmeldingen zoals deze bekend is bij de organisatie.
Controleer a.u.b. of je aanmelding goed doorgekomen is.

We hopen op een goede opkomst en een gezellig en sportief toernooi.

26
jan

Samenwerking Vriendenloterij

Beste vrienden van Badmintonclub De Plúmkejeiers,

Sinds januari 2023 is Badmintonclub De Plúmkejeiers een partnerschap aangegaan met de Vriendenloterij.

Door de als maar stijgende prijzen waaronder ook de zaalhuur wordt het betaalbaar houden van menig binnensport voor veel mensen een heuse uitdaging.

Om onze prachtige badmintonsport toch voor een ieder toegankelijk en betaalbaar te houden zijn wij als bestuur op zoek gegaan naar een manier om de kosten enigszins te drukken.

Naast de jaarlijkse Rabo ClubSupport en de nodige andere acties zijn we vanaf januari 2023 dus ook de samenwerking aangegaan met de Vriendenloterij.

Wat is de VriendenLoterij

In 1989 richt de Vereniging Humanitas de Sponsor Bingo Loterij op, die per 1 januari 2011 de VriendenLoterij is geworden. In juni 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij. De loterij is echter al opgericht in 1961 en daarmee de eerste Goede Doelen Loterij van Nederland. In augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en VriendenLoterij hun krachten gebundeld en gaan verder onder de naam "Vriendenloterij".

Missie

De vernieuwde VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: bijvoorbeeld de musea en monumenten bij je in de buurt of je plaatselijke sportvereniging. Dankzij jou kan de Vriendenloterij organisaties steunen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. De Vriendenloterij werft fondsen voor de diverse goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Geoormerkt meespelen

Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen met hun maandelijkse inleg. Dit heet geoormerkt meespelen.

Loterij zonder winstoogmerk

De VriendenLoterij is door de Belastingdienst voorzien van de status: Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een onderneming verkrijgt de ANBI status als zij aan strikte voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld het werken zonder winstoogmerk en de eis dat een instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang. Door mee te spelen in de Vriendenloterij maak je dus niet alleen kans op geweldige geldprijzen, uitstapjes en andere mooie prijzen, maar je steunt ook nog eens jouw favoriete goede doel.In ons geval dus Badmintonclub De Plúmkejeiers.

Beleef meer

Als VriendenLoterij deelnemer kun je met de VIP-KAART door heel Nederland iets beleven. Je kunt gratis naar ruim 135 musea, je krijgt tot 50% korting bij theaters, bioscopen, dierenparken en kastelen in heel Nederland én kans om exclusieve evenementen te bezoeken.

Wat gaat mij dit kosten?

De Vriendenloterij verzorgt 15 trekkingen per jaar à een lot-prijs van € 15,=.

Dit komt op jaarbasis dus neer op een totaalbedrag van € 225,=.

Van dit totaalbedrag gaat in ons geval maar liefst € 84,= direct naar de clubkas van De Plúmkejeiers.

Bij 10 deelnemers spreken we dan ook al snel over een bedrag van 840,=. voor onze club!

Absoluut geen verplichting!

Hoewel wij het natuurlijk fantastisch zouden vinden als er onder onze vrienden veel animo bestaat om mee te gaan spelen in de Vriendenloterij willen wij wel benadrukken dat wij hier niemand toe willen en/of zullen dwingen.

Met andere woorden: Je bepaald zelf of je al dan niet mee wilt spelen!

Denk je na het lezen van dit bericht “dit lijkt mij wel wat”, dan kun je je heel simpel via onderstaande link aanmelden om mee te spelen in de Vriendenloterij. Je komt dan direct op een webpagina waar Ik steun Badmintonclub St. Nicolaasga” al staat aangevinkt. Wens je meer informatie? Bel mij dan gerust op onderstaand telefoonnummer.

Klik hier om Badmintonclub De Plúmkejeiers te steunen via de Vriendenloterij.

Speel je al mee?

Huidige deelnemers in de VriendenLoterij kunnen het goede doel van hun lot simpel omzetten via de Ledenservice.

Doorloop voor het omzetten de volgende stappen:

  1. Bel de Ledenservice op 088 – 020 1020 en houd de benicode van onze club (20693) bij de hand
  2. Kies voor optie 5 van het keuzemenu
  3. Als u een medewerker van de VriendenLoterij aan de lijn heeft, geef dan aan dat u het goede doel van uw lot

    graag wil laten omzetten naar Badmintonclub St. Nicolaasga met benicode 20693
  4. De medewerker zal het vervolgens voor u regelen
  5. Het goede doel van het lot is vanaf het eerst volgende incassomoment gewijzigd naar Badmintonclub St. Nicolaasga

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Plúmkejeiers

Martin Boonstra (Voorzitter) Tel. 06-46814898

Vriendenloterij

11
apr

Uitslag Toernooi 2022

Op zaterdag 2 april heeft het jaarlijkse badminton toernooi van badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nyk in de Doniahal plaatsgevonden. Dit jaar was het een toernooi waarbij de spelers van de zuidwesthoek competitie ook uitgenodigd waren.

Het aantal deelnemers was lager dan voorgaande jaren en kwam uit op 20 deelnemers. Na de nodige rek- en strekoefeningen in de gezamenlijke warming up waren de spieren goed los en kon het toernooi van start gaan.

Er werden 9 rondes van 12 minuten gespeeld, iedere speler speelde 6x en had 3x rust. Na 5 rondes werden de eerste tekenen van vermoeidheid zichtbaar en was er gelegenheid om aan te sterken met soep en broodjes in de kantine, waarna de laatste 4 rondes werden gespeeld. 

De deelnemers waren fanatiek, er werd gesmasht, gedropt en vele slagen uitgevoerd die nog geen naam hebben. De punten werden na iedere partij in het computerprogramma ingevoerd zodat de uitslag direct na afloop van alle rondes bekend was. De finale werd gespeeld tussen Brenda Dokkuma en Michel Veldstra tegen Aaltje Vellinga en Heinze Schouwenaars. Na een spannende strijd onder aanmoediging van het publiek was de stand na de zoemer uiteindelijk 31-23 in het voordeel van Brenda en Michel.

Na afloop zijn in de kantine de prijzen uitgereikt. De fles wijn en de sportdrank zijn gesponsord door Jumbo Jan Altenburg. Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn tijdens het toernooi.

Winnaars 2022

Hierna was er uiteraard gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.   

De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Dit seizoen spelen we nog door tot en met eind mei op de maandagavond.
Mocht je geïnteresseerd zijn kom dan gerust eens kijken of speel 3x gratis op proef mee. Er zijn rackets aanwezig voor degene die zelf geen racket hebben.

Klik op de afbeelding om de uitslag in een PDF bestand te bekijken.

17
mrt

Uitnodiging Toernooi 2022

Logo plumkejeiers

Badmintonvereniging de Plûmkejeiers organiseert op

zaterdag 2 april 2022
16:00 - 20:00 uur

een badmintontoernooi in de Doniahal.

Dit jaar hebben we geen introducees maar worden als gasten de spelers van de ZuidWestHoek competitie uitgenodigd.

De kosten zijn € 10,- per persoon, dit is inclusief soep en broodjes.
(Ook voor personen die alleen mee eten)

Voor zowel de heren als de dames zijn er leuke prijzen te winnen.

Je kunt je opgeven t/m woensdag 30 maart.

klik hier om het opgaveformulier in te vullen en opgaves door te geven.

Het programma op zaterdag 2 april ziet er zo uit:

16:00 - 16:15 : Afrekenen bij Martin € 10,- p.p. (gepast a.u.b.)
16:15 - 16:30 : Ontvangst en warming-up
16:30 - 17:45 : Eerste ronden
17:45 - 18:30 : Pauze met een soepje en broodjes
18:30 - 20:00 : De laatste ronden
20:00 - 20:15 : Opruimen en douchen
20:15 - einde : Hapje, drankje, prijsuitreiking

Bekijk hier de huidige lijst met aanmeldingen zoals deze bekend is bij de organisatie.
Controleer a.u.b. of je aanmelding goed doorgekomen is.

We hopen op een goede opkomst en een gezellig en sportief toernooi.

7
okt

Rabo ClubSupport Actie

Beste leden en volgers van Badminton Vereniging de Plûmkejeier. Het is weer tijd voor de Rabo ClubSupport actie. Nu krijgt een ieder die bankiert bij de Rabobank een unieke inlogcode waarmee je 5 sterren mag verdelen over minimaal 3 clubs. Hiermee kunnen de diverse clubs hun clubkas spekken. Aangezien je dus niet al je sterren aan één vereniging mag geven hopen wij van Badminton Vereniging de Plûmkejeiers dat je ook aan ons wilt denken bij het verdelen van je sterren.
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

24
mrt

Uitslag Toernooi 2019

Op zaterdag 23 maart heeft het jaarlijkse badminton toernooi van badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nyk in de Doniahal plaatsgevonden. De organisatie was dit jaar in handen van de wedstrijdcommissie bestaande uit Romke Agricola, Martin Boonstra en Theunis van der Molen.

Er was een grote opkomst met maar liefst 46 deelnemers. Na de nodige rek- en strekoefeningen in de gezamenlijke warming up waren de spieren goed los en kon het toernooi van start gaan.

Er werden 10 rondes van 11 minuten gespeeld, iedere speler speelde 6x en had 4x rust. Na 5 rondes werden de eerste tekenen van vermoeidheid zichtbaar en was er gelegenheid om aan te sterken met soep en broodjes in de kantine, waarna de laatste 5 rondes werden gespeeld. 

De deelnemers waren fanatiek, er werd gesmasht, gedropt en vele slagen uitgevoerd die nog geen naam hebben. De punten werden na iedere partij in het computerprogramma ingevoerd zodat de uitslag direct na afloop van alle rondes bekend was. De finale werd gespeeld tussen Liesbeth Altenburg en Jelle Jelsma tegen Alwin Boonstra en Brenda Wielinga. Na een spannende strijd onder aanmoediging van het publiek was de stand na de zoemer uiteindelijk 29-21 in het voordeel van Liesbeth en Jelle.

Na afloop zijn in de kantine de prijzen uitgereikt.

Winnaars Toernooi 2019

Hierna was er uiteraard gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.   

De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Dit seizoen spelen we nog door tot en met eind april op de maandagavond.
Mocht je geïnteresseerd zijn kom dan gerust eens kijken of speel tot het eind van het seizoen gratis mee. Er zijn rackets aanwezig voor degene die zelf geen racket hebben.

De Plûmkejeiers

Klik op de afbeelding om de uitslag in een PDF bestand te bekijken.

Uitslag 2019

17
feb

Uitnodiging Toernooi 2019

Logo plumkejeiers

Badmintonvereniging de Plûmkejeiers organiseert op

zaterdag 23 maart 2019
16:00 - 20:30 uur

een badmintontoernooi voor leden en introducés in de Doniahal.

De kosten zijn € 10,- per persoon, dit is inclusief broodjes en warm hapje. (Ook voor personen die alleen mee eten)

Voor zowel de heren als de dames zijn er leuke prijzen te winnen.

Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar.

Je kunt je met of zonder introducé(s) opgeven t/m vrijdag 15 maart door in de Sporthal het opgaveformulier in te vullen.

Dit formulier zullen we maandagavond en woensdagmorgen in de sporthal op tafel leggen.

Of klik hier om je direct op te geven.

Het programma op zaterdag 23 maart ziet er zo uit:

16:00 - 16:15 : Afrekenen bij Theunis € 10,- p.p. (gepast a.u.b.)
16:15 - 16:30 : Ontvangst en warming-up
16:30 - 17:45 : Eerste ronden
17:45 - 18:30 : Pauze met een soepje en broodjes
18:30 - 20:00 : De laatste ronden en FINALE
20:00 - 20:15 : Opruimen en douchen
20:15 - einde : Hapje, drankje, prijsuitreiking

Bekijk hier de huidige lijst met aanmeldingen zoals deze bekend is bij de organisatie.
Controleer a.u.b. of je aanmelding goed doorgekomen is.

We hopen op een goede opkomst en een gezellig en sportief toernooi.

Inhoud syndiceren