Samenwerking Vriendenloterij

Beste vrienden van Badmintonclub De Plúmkejeiers,

Sinds januari 2023 is Badmintonclub De Plúmkejeiers een partnerschap aangegaan met de Vriendenloterij.

Door de als maar stijgende prijzen waaronder ook de zaalhuur wordt het betaalbaar houden van menig binnensport voor veel mensen een heuse uitdaging.

Om onze prachtige badmintonsport toch voor een ieder toegankelijk en betaalbaar te houden zijn wij als bestuur op zoek gegaan naar een manier om de kosten enigszins te drukken.

Naast de jaarlijkse Rabo ClubSupport en de nodige andere acties zijn we vanaf januari 2023 dus ook de samenwerking aangegaan met de Vriendenloterij.

Wat is de VriendenLoterij

In 1989 richt de Vereniging Humanitas de Sponsor Bingo Loterij op, die per 1 januari 2011 de VriendenLoterij is geworden. In juni 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij. De loterij is echter al opgericht in 1961 en daarmee de eerste Goede Doelen Loterij van Nederland. In augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en VriendenLoterij hun krachten gebundeld en gaan verder onder de naam "Vriendenloterij".

Missie

De vernieuwde VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: bijvoorbeeld de musea en monumenten bij je in de buurt of je plaatselijke sportvereniging. Dankzij jou kan de Vriendenloterij organisaties steunen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. De Vriendenloterij werft fondsen voor de diverse goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Geoormerkt meespelen

Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen met hun maandelijkse inleg. Dit heet geoormerkt meespelen.

Loterij zonder winstoogmerk

De VriendenLoterij is door de Belastingdienst voorzien van de status: Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een onderneming verkrijgt de ANBI status als zij aan strikte voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld het werken zonder winstoogmerk en de eis dat een instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang. Door mee te spelen in de Vriendenloterij maak je dus niet alleen kans op geweldige geldprijzen, uitstapjes en andere mooie prijzen, maar je steunt ook nog eens jouw favoriete goede doel.In ons geval dus Badmintonclub De Plúmkejeiers.

Beleef meer

Als VriendenLoterij deelnemer kun je met de VIP-KAART door heel Nederland iets beleven. Je kunt gratis naar ruim 135 musea, je krijgt tot 50% korting bij theaters, bioscopen, dierenparken en kastelen in heel Nederland én kans om exclusieve evenementen te bezoeken.

Wat gaat mij dit kosten?

De Vriendenloterij verzorgt 15 trekkingen per jaar à een lot-prijs van € 15,=.

Dit komt op jaarbasis dus neer op een totaalbedrag van € 225,=.

Van dit totaalbedrag gaat in ons geval maar liefst € 84,= direct naar de clubkas van De Plúmkejeiers.

Bij 10 deelnemers spreken we dan ook al snel over een bedrag van 840,=. voor onze club!

Absoluut geen verplichting!

Hoewel wij het natuurlijk fantastisch zouden vinden als er onder onze vrienden veel animo bestaat om mee te gaan spelen in de Vriendenloterij willen wij wel benadrukken dat wij hier niemand toe willen en/of zullen dwingen.

Met andere woorden: Je bepaald zelf of je al dan niet mee wilt spelen!

Denk je na het lezen van dit bericht “dit lijkt mij wel wat”, dan kun je je heel simpel via onderstaande link aanmelden om mee te spelen in de Vriendenloterij. Je komt dan direct op een webpagina waar Ik steun Badmintonclub St. Nicolaasga” al staat aangevinkt. Wens je meer informatie? Bel mij dan gerust op onderstaand telefoonnummer.

Klik hier om Badmintonclub De Plúmkejeiers te steunen via de Vriendenloterij.

Speel je al mee?

Huidige deelnemers in de VriendenLoterij kunnen het goede doel van hun lot simpel omzetten via de Ledenservice.

Doorloop voor het omzetten de volgende stappen:

  1. Bel de Ledenservice op 088 – 020 1020 en houd de benicode van onze club (20693) bij de hand
  2. Kies voor optie 5 van het keuzemenu
  3. Als u een medewerker van de VriendenLoterij aan de lijn heeft, geef dan aan dat u het goede doel van uw lot

    graag wil laten omzetten naar Badmintonclub St. Nicolaasga met benicode 20693
  4. De medewerker zal het vervolgens voor u regelen
  5. Het goede doel van het lot is vanaf het eerst volgende incassomoment gewijzigd naar Badmintonclub St. Nicolaasga

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Plúmkejeiers

Martin Boonstra (Voorzitter) Tel. 06-46814898

Vriendenloterij