Uitslag Toernooi 2014

Finale Badmintontoernooi 2014Op zaterdag 15 maart heeft het jaarlijkse badminton toernooi van badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nyk in de Doniahal plaatsgevonden.  De organisatie was ook dit jaar in handen van de wedstrijdcommissie bestaande uit Romke Agricola, Theunis van der Molen en Frits Romijn.

Met een opkomst van 36 deelnemers was de zaal goed gevuld. Veel leden hadden introducees meegebracht. De familie Koopmans-Lolkema bestond zelfs uit 3 generaties deelnemers! Na de nodige rek- en strekoefeningen in de gezamenlijke warming up waren de spieren goed los en kon het toernooi van start gaan.

Er werden 9 rondes van 12 minuten gespeeld. Na 5 rondes werden de eerste tekenen van vermoeidheid zichtbaar en was er gelegenheid om aan te sterken met soep en een broodje in de kantine, waarna de laatste 4 rondes werden gespeeld. 

De deelnemers waren fanatiek, er werd gesmasht, gedropt en vele slagen uitgevoerd die nog geen naam hebben. De punten werden na iedere partij in het door Romke ontwikkelde computerprogramma ingevoerd zodat de uitslag direct na afloop van alle rondes bekend was. De finale werd gespeeld tussen Peter Brinksma en Christien Romijn tegen Thaeke Kuipers en Marije Lolkema.  Na een spannende strijd onder aanmoediging van het publiek is deze wedstrijd met 31 – 23 beslist in het voordeel van Thaeke en Marije.

Na afloop zijn in de kantine de kaasprijzen uitgereikt die beschikbaar waren gesteld door Menno Dijkstra van Kaasboer Siebren. Hierna was er uiteraard gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.   

De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Dit seizoen spelen we nog tot en met mei door op de maandagavond en op woensdagochtend.
Mocht je geïnteresseerd zijn kom dan eens kijken of speel een keer mee.  

De Plûmkejeiers

Klik op de afbeelding om de uitslag in een PDF bestand te bekijken.

Uitslag Badmintontoernooi 2014