Uitslag Toernooi 2019

Op zaterdag 23 maart heeft het jaarlijkse badminton toernooi van badmintonvereniging de Plûmkejeiers uit Sint Nyk in de Doniahal plaatsgevonden. De organisatie was dit jaar in handen van de wedstrijdcommissie bestaande uit Romke Agricola, Martin Boonstra en Theunis van der Molen.

Er was een grote opkomst met maar liefst 46 deelnemers. Na de nodige rek- en strekoefeningen in de gezamenlijke warming up waren de spieren goed los en kon het toernooi van start gaan.

Er werden 10 rondes van 11 minuten gespeeld, iedere speler speelde 6x en had 4x rust. Na 5 rondes werden de eerste tekenen van vermoeidheid zichtbaar en was er gelegenheid om aan te sterken met soep en broodjes in de kantine, waarna de laatste 5 rondes werden gespeeld. 

De deelnemers waren fanatiek, er werd gesmasht, gedropt en vele slagen uitgevoerd die nog geen naam hebben. De punten werden na iedere partij in het computerprogramma ingevoerd zodat de uitslag direct na afloop van alle rondes bekend was. De finale werd gespeeld tussen Liesbeth Altenburg en Jelle Jelsma tegen Alwin Boonstra en Brenda Wielinga. Na een spannende strijd onder aanmoediging van het publiek was de stand na de zoemer uiteindelijk 29-21 in het voordeel van Liesbeth en Jelle.

Na afloop zijn in de kantine de prijzen uitgereikt.

Winnaars Toernooi 2019

Hierna was er uiteraard gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.   

De volledige uitslag is hieronder te bekijken.

Dit seizoen spelen we nog door tot en met eind april op de maandagavond.
Mocht je geïnteresseerd zijn kom dan gerust eens kijken of speel tot het eind van het seizoen gratis mee. Er zijn rackets aanwezig voor degene die zelf geen racket hebben.

De Plûmkejeiers

Klik op de afbeelding om de uitslag in een PDF bestand te bekijken.

Uitslag 2019