Zuidwesthoek Competitie voor Plûmkejeiers groot succes

De badmintonners van De Plûmkejeiers uit Sint Nicolaasga hebben een mooie vijfde plaats weten te veroveren in de eindstand van het eerste seizoen van de zuidwesthoek (ZWH)- competitie! Het gloednieuwe toernooi was voor dit seizoen speciaal bedacht en georganisseerd door badmintonclub Oer ‘t Net uit Balk.

Na samenspraak en overleg met diverse verenigingen uit de regio werden er in het najaar van 2014 acht teams vastgelegd; De badmintonclubs van Balk, IJlst, Joure, St Nicolaasga, Stavoren en Workum deden allemaal een poging om de eerste editie van dit toernooi te winnen. Met Installatiebedrijf P. Jellesma en Bistro Fred wisten De Plûmkejeiers voor seizoen 2014/2015 interessante shirtsponsors aan te trekken.

Met een viertal aan spelers werden de wedstrijden gespeeld over vier games; een damesdubbel, herendubbel en 2x gemengd dames en heren. De games daarentegen werden over minimaal 2 sets en eventueel 3 sets afgewerkt.

Om een set te kunnen winnen moesten er minimaal (21) punten op het scorebord staan. De punten voor de competitie die je als team binnenhaalt werd dus bepaalt aan de uitslag van de gespeelde games.

In de periode tussen 20 oktober 2014 en 12 maart 2015 werden er in totaal 2 overwinningen, 5 gelijke spelen en 7 verloren games geboekt door de Plûmkejeiers. Er werd tijdens elke wedstrijd fanatiek gestreden, de spanning was gedurende het seizoen dan ook om te snijden!

De Plûmkejeiers behaalden uiteindelijk met 22 punten de vijfde plaats in de rangschikking. Badmintonvereniging Flash ‘84 afkomstig uit IJlst veroverde de koppositie van BC Workum 1 na vier wedstrijden. Sinds 13 november 2014 bleef Flash ‘84 ongeslagen en eindigde zodoende met een puntenaantal van 44 bovenaan de ranglijst en was daarmee de terechte kampioen! Als beloning hiervoor werd er onder meer een wisselbeker uitgereikt.      

Ter afsluiting van deze eerste editie van de (ZWH)- competitie werd er op donderdag 26 februari nog een slottoernooi gespeeld in Balk. Hierin werden de spelers van alle verenigingen die deelnamen door elkaar gemengd. Na een hevige strijd werden de prijzen na afloop verdeeld. Het was al met al een mooi schouwspel, de reacties waren dan ook positief over een tweede editie van dit spektakel!